ИНВЕСТИТОРИ |
Новини
Член на:
evca hvca
Global Finance инвестира в CallPoint New Europe


Global Finance, чрез Global Bulgaria and Romania Growth Fund (Фонд "Разстеж") , придоби миноритарно  участие в CallPoint New Europe (CallPоint) , дружество за аутсорсинг на бизнес процеси ( АБП) , разполагащо с многоезични центрове за обслужване на клиенти в София и Букурещ.
Дружеството е създадено в края на 2004 г. от Ксавие Марсенак и Филип Угринов, които имат богат опит в областта на бизнес консултациите и одита, натрупан във водещи международни компании. CallPoint се специализира в предоставянето на цялостно управление на процеси за компании в областта на финансовите услуги, комуналните услуги, пазарните изследвания, телекомуникациите и ИТ индустрията. Основните процеси включват: обслужване на клиенти, телепродажби, пазарни проучвания и техническа поддръжка. За по-малко от 4 години опит, CallPoint успя да привлече големи международни клиенти като Vodafone, Tele2, Europcar, Renault Nissan, Групата Укикредит, Сосиете Женерал, Ей Ай Джи, Пощенска банка, Cofidis.
CallPoint предоставя своите услуги предимно на немски, английски, френски, италиански, румънски, български, руски и унгарски езици, като предлага обслужване на общо 15 различни езика. Понастоящем CallPoint разполага с два центъра за работа с клиенти в София и Букурещ с повече от 300 служители.
Благодарение на финансирането от Фонд "Растеж" и опита на Global Finance в областта на бизнес услигите (напр. ICAP в Гърция и България), CallPoint има добри възможности за бързи темпове на растеж в този динамично развиващ се сектор. Плановете за бизнес развитие на CallPoint предвиждат откриването на нови центрове за обслужване на клиенти в областните градове на България и Румъния , както и навлизането на пазарите в съседните държави.
Global Finance е водещ фонд за дялово инвестиране в Югоизточна Европа, управляващ активи за над 850 милиона евро, предоставени от институционални инвеститори.
Фонд " Растеж" е създаден през юни 2003 г. от Global Finance , съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие ( ЕБВР)  скапитал от 20 млн. евро. Фондът е насочен към фирми, които използват ефективно своите ресурси и са високо конкурентноспособни в своята сфера на дейност. Европейската комисия участва с 6,5 млн. евро във фонда чрез управляваната от ЕБВР Финансова схема за малки и средни предприятия ( EU/EBRD SME Finance Facility) .
Global Finance инвестира в България и чрез Global Emerging Property Fund, фонд за недвижими имоти с капитал от 150 млн. евро, както и чрез  South Eastern Europe Fund, фонд за изкупувания с капитал от 350 млн. евро. Понастоящем инвестициите на  Global Finance в България включват дялове в: Euroins Insurance Group ( EIG) , ONDA, Телетек Груп, Типо Принт, Роял Патейтос и др.

 
(c) Copyright 2005, Global Finance - Creative Marketing S.A. Site Map | Terms of Use      Designed by Katana